Print
€8.950 Euro
83.501
Bouwjaar: 1964

1964 VW Kever 1200

Benzine
Brandstof Type
Grijs
Kleur Auto
Licht grijs
Kleur Bekleding
0
Deuren
Goede staat
Conditie

Originele VW Kever 1200 uit 1964.

Deze Kever is gebouwd in februari 1964 en werd op 01 juni 1964 geleverd in Kungsgatan, Zweden. Het bijzondere aan deze Kever is dat de complete historie van de auto aanwezig is. Van de originele aankoopbon tot de keuringsbewijzen door de jaren heen. Tot april 2015 is de Kever eigendom geweest van de eerste eigenaar en zijn zoon.Het plaatwerk, motor, exterieur en interieur zijn helemaal origineel.

Daar er veel wegen in Zweden van gravel zijn hebben de meeste oude auto's steenslag opgelopen en daarom werden vaak de voorste delen van de auto's opnieuw gespoten. Dit geld ook voor deze Kever. Maar op de voorschermen na is de lak verder helemaal origineel. Zoals op de foto's zichtbaar is, is deze Kever voorzien van de zeldzame Albert "swan neck" spiegels voorzien, deze zijn erg uniek. Deze spiegels kwamen bijna alleen maar in Noorgwegen en Zweden voor en zijn dus erg zeldzaam.

Aan de auto zijn wel wat roestpuntjes en patina te vinden, de enige plek die echt aandacht verdient is het rechter achterscherm. Hier zitten een paar blaasjes in en in het spatbord zit een deukje. Verder zijn de velsnaden, het dak, de onderkant van de deuren en de kleppen erg goed.

De binnenkant van de Kever is schitterend. De klokken het chroom en het hemeltje zien er fantastisch uit. De bekleding van de de bank en stoelen zijn als nieuw, zonder slijtage plekken. De bekleding voorin bij de voeten is links en rechts verwijderd, deze delen zitten er wel nieuw bij. Je kunt nu wel goed zien dat de dorpels keihard zijn.

De onderkant van de auto is hard en geheel voorzien van de typische Zweedse tectyl. Verder is er in het verleden aan de kriksteunen gelast net zoals aan de bandenbak. In de hoeken hiervan zit nu wat roest. Verder is de auto goed en origineel.

De originele motor loopt goed en is matching numbers. De remmen werken naar behoren en de versnellingsbak schakelt fijn.

VW Kever Mania

Industrieweg 13a
Uithoorn NoordHolland, 1422 AJ
Nederland
info@vwkevermania.nl
www.vwkevermania.nl
p: 06 46 59 38 40